Какъв е смисъла от училищните униформи ?

Някои ученици твърдят , че училищните униформи непременно трябва да бъдат наложени в училище ,а други мислят , че ще бъде срутване на цивилизацията . Защо пък да се срутва цивилизацията попитах онези ,които мислят така ,а те ми отговориха : „ това е сякаш да се върнем с 20 години назад .. „ . Моето мнение за училищните униформи е положително . Не говорим за униформите преди 20 години , които са били , а за униформи с нов дизайн , които наистина добре изглеждат . Честно казано , униформата на мен ми харесва , защото тя изглежда някак , ако мога така да го нарека „модерно” .

Както знаете няма нищо съвършено . При училищните униформи има плюсове и минуси . За някои ученици минуси преобладават , но за други плюсовете . Зависи от гледната точка и от самия човек ! Един от големите плюсове на униформата е обединението . Това е основната цел ,а под целите са дисциплина и мотивация за училище да се постигне с тях . Искам малко да Ви разясня какво искам да кажа с това „обединение „ . Представете си училище в което всеки един ученик е приятел на другия . Училището ще се превърне в банда , която всички ще бъдат приятели и ще се защитават , а дразненията и кавгите ще останат в миналото . Това една крачка напред в цивилизацията ,а не назад . Минусите идват след това . Настъпва новата мода . Модата на училищните униформи . Всеки от ученик ще се стреми да е с по- яка униформа от другите и отново започва една надпревара , която ще погуби отново еднаквостта .

Нека си го кажем , никога няма да бъдем еднакви  , макар облечени еднакво . Един е по-висок , а друг е по-нисък и едър . Различието си остава , но се премахват облеклата от типа на метал , емо и другите подобни на тях. Другия минус ,които се сетих в момента е , че тийнейджърите показват характера си чрез облеклото , но не знам може и да успеят да го правят с униформите .

Каквото и да говорим дрехите не могат да променят човека . Децата ще си бъдат деца независимо в какво облекло ще бъдат в училище . Облеклото ще промени външния вид на учениците , но характера на дисциплинирания и невъзпитания ще остане същия .

2 коментара:

Unknown каза...

В даскало сме с униформи. Ходим с тях на специални случаи и т.н. Едно време всеки ден с униформа ходихме.
За униформите - те те отличават от другите, правят те по-специален. А ако ти се подиграват - кажи им че скоро и те ще трябва да носят wink.gif Имаше идея и даскалите да са с униформи - тогава ще стане яко :)

Matematika каза...

Точно тва е...Едно време си е за 1 време няма нужда сега пак да бъде така. За специални случаи и т.н. окей нека ги има, все пак да се отличаваме някакси, но за всеки ден няма смисъл. При нас примерно в МГто в Пловдив за специалните случаи, които не са в даскало се изискват пълните униформи, а през учебните дни имаме емблеми, които се залепят върху нашите си дрехи и отново си личи, че сме от ОМГ Пловдив. Тези емблеми в момента ги има само в Пловдив, а те наистина се приемат добре от учениците.

Публикуване на коментар